Мобилна камера е заснела на автомагистрала Европа лек автомобил с чуждестранна

...
Мобилна камера е заснела на автомагистрала Европа лек автомобил с чуждестранна
Коментари Харесай

Полицията засне шофьор с 229 км/ч по магистрала ``Европа`` -

Мобилна камера е заснела на автомагистрала " Европа " лек автомобил с задгранична регистрация, движещ се с 229 км/ч при оптимално позволена скорост от 110 км/ч, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в София.

Санкцията е 1200 лв.. Нарушението е открито през вчерашния ден следобяд в хода на профилирана полицейска интервенция в София.

Междувременно бяха обявени и междинни резултати от стартиралата профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. 

На 7 юли правителството обяви  " война на всички рецидивисти зад кормилото, изключително на тези, които карат под въздействието на наркотични субстанции, война на всички, които имат нападателно държание по пътя ". Причината е тежката злополука, станала два дни по-рано на столичния бул. " Черни връх ". В нея, а водачът - 35-годишният някогашен футболист Георги Семерджиев, избяга. 

След траяло 14 часа търсене Семерджиев беше в дома на родителите си в " не изключително съответно държание ", по думите на Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена работа, която пое следствието.

От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че за четири дни са тествани 11 022 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 13 978 водачи и пасажери. До момента са формирани 2584 фиша и 809 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

В рамките на четвъртия ден са открити общо 49 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол - 24 от тях са карали след приложимост на алкохол до 0,5 промила, а 25 – с над 1,2 на 1000, допълват от вътрешното министерство. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР